Jahopp, nu började jag få mail från netauktion.se igen. De håller på med oönskade massutskick av mail med reklam för deras auktioner. Det jag tycker är lite roande är att varje mail avslutas med följande text:

Denna företagsmarknadsföring har sänts till christer@weinigel.se och är avsedd för företagsadresser. Marknadsföringslagen tillåter att skicka marknadsföring till företag - även kallad juridiska personer.

Borde inte det ringa en liten varningsklocka hos dem när de måste ursäkta sig med att det de gör faktiskt inte är olagligt? Bara den ursäkten visar ju att de vet att oönskade massutskick av email är just oönskat eftersom mottagarna inte har bett om det.

Sen säger de även att man kan avregistera sig och slippa fler mail från dem:

Önskar du avregistrera dig från framtida utskick, klicka på länken under. [Klicka här] för att avregistrera denna adress.

Det är en lögn. Jag klickade på länken för att av avregistrera mig för två månader sen i förhoppning om att de faktiskt skulle hålla sina löften. Men nej, nu började de skicka mail gen.

Det är ju verkligen jättebra reklam för ett företag att göra sig ovän med sina potentiella kunder. Min reaktion är att skriva upp dem på listan över företag jag inte vill göra affärer med. Om de är så oseriösa att de håller på med spam, oönskade massutskick av mail, och ljuger om möjligheten att avregistrera sig, hur ska jag då kunna lita på dem tillräckligt mycket för att göra affärer med dem? Näe.

Netauktion i Göteborg är bara ett av många företag som håller på med sånt här.

Appspotr, även de i Göteborg envisas med att skicka spam lite då och då. Varför skulle jag vilja köpa en “företagsapp” av ett företag som spammar? Om man måste spamma för att få några kunder överhuvudtaget så beror det ofta på att produkten inte är speciellt bra, till exempel så fick deras tjänst en recension i IDGs techworld “Appspotr - trist verktyg för att göra trista appar” - inte så smickrande direkt. Sen kan man fråga sig hur mycket service man får av ett företag som inte ens klarar av av att hantera sin egen hemsida, letar man rätt på www.appspotr.com så är den helt blank. Grattis till den som betalt 25 000 kronor för att få en app av dem och sen behöver uppdatera den, ni slapp nog.

Ännu mer tragiskt är att vad jag trodde var seriösa företag som tidningen Dagens Industri håller på och spammar. När de spammar så lägger de sig på samma nivå som företag som säljer spanska solhus, potensmedicin eller håller på med rena bedrägerier. De borde verkligen veta bättre.