Jag har börjat jobba i Kista. För att vara ett ställe med så mycket folk så är jag inte speciellt imponerad av lunchrestaurangerna, de flesta käns som skolmatsalar för vuxna och antingen är det rätt tråkig husmanskost eller så försöker de sig på avancerade saker som burritos och misslyckas fatalt med det.

Fast det finns ju undantag, ett av dem är “Pong Asian Tapas” som finns i ett hörn av foodcourten i Kista Centrum. De serverar asiatisk mat med en dragning åt det malaysiska hållet. Det första jag provade där var en kall glasnudelsallad med chili och tigerräkor. Helt underbart, rejält med chili så det smakar något och i övrigt en väldigt “lätt” smak, så det är perfekt sommarmat. Sen är de inte snåla heller, jag fick säga “det är ok, jag behöver inte mer” när de lassade på mat på min tallrik första gången. Igår provade jag en malaysisk kyckling, med någon curry som påminde mig lite om panang-curry. Jag är inte så förtjust i panang-curry i vanliga fall, det kan bli för tungt, men det här var väldigt gott.

Hit kommer jag gå fler gånger.